niedziela, 28 października 2012

Gołąbki inaczej




Składniki:
Komosa ryzowa
Kapusta pekińska
Imbir w proszku

Składniki na nadzienie:
300 g mięsa wolowego mielonego
1 lyzka jasnego sosu sojowego
2 lyzki miodu
1 lyzka sosu ostrygowego
1 cebula drobno posiekana
1 ząbek czosnku
Odrobina imbiru
Odrobina suszonego chilli w platkach
Kilka pieczarek lub grzybków mun
polowa cukinii
pieprz
kolendra
cynamon

Gotujemy komosę przez 30 minut do miekkosci. Liscie kapusty wkładamy do glebokiego naczynia i zalewamy wrzątkiem. Po dwóch minutach wylewamy wodę i przelewamy kapustę zimna woda. Osuszamy liscie i odcinamy twarde czesci. Gdy komosa jest juz miękka mieszamy ja z farszem i nakładamy na srodek każdego liścia salaty. Zawijamy i spinamy w razie potrzeby wyklalaczka. Wkładamy do naczynia do gotowania na parze i gotujemy na wodzie z imbirem przez 15 minut.

3 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. Milo mi to slyszec. Czy raczej czytac :) to danie akurat do wielkich eksperymentow moze nie nalezy,ale bylo calkiem smaczne; po prostu potrzeba wykorzystania skladnikow.pozdrawiam serdecznie :)

      Usuń

Bedzie mi bardzo milo, jesli zostawisz komentarz. Dziekuje! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly