czwartek, 4 kwietnia 2013
Pasta kanapkowa z tunczykiem, szczypiorkiem, jajkiem i awokado
Skladniki:
1 puszka tunczyka w sosie wlasnym
1 awokado
1 pęczek szczypiorku
1-2 jajka
lyzka majonezu (najlepiej domowego lub odtluszczonego)
lyzeczka octu z bialego wina
pieprz kolorowy
sol
Tunczyka odsaczamy i przekladamy do miseczki. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w drobna kostke. Obieramy awokado, kroimy w niewielkie kawalki i dodajemy do miseczki. Dodajemy posiekany drobno szczypiorek, majonez, ocet winny i mieszamy. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Mozemy podawac z rukola, rzodkiewka czy z pomidorami.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Pyszna pasta.
OdpowiedzUsuńSmacznie podana.
Lubię!
Ja robię podobnie,ale zamiast jogurtu dodaje oliwę z szalotki i oliwę EV. Do tego szczypiorek lub listki bazylii. Zresztą wkrótce mój przepis będzie na blogu, bo właśnie dziś retuszowałam zdjęcia.
OdpowiedzUsuńZ pozdrowieniami,
Agata
uwielbiam dodatki do kanapek w postaci pasty, zapowiada się pysznie;)
OdpowiedzUsuń