czwartek, 4 kwietnia 2013

Pasta kanapkowa z tunczykiem, szczypiorkiem, jajkiem i awokado





Skladniki:

1 puszka tunczyka w sosie wlasnym

1 awokado

1 pęczek szczypiorku

1-2 jajka

lyzka majonezu (najlepiej domowego lub odtluszczonego)

lyzeczka octu z bialego wina

pieprz kolorowy

sol


Tunczyka odsaczamy i przekladamy do miseczki. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w drobna kostke. Obieramy awokado, kroimy w niewielkie kawalki i dodajemy do miseczki. Dodajemy posiekany drobno szczypiorek, majonez, ocet winny i mieszamy. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Mozemy podawac z rukola, rzodkiewka czy z pomidorami.



Kanapki, kanapeczki!

3 komentarze:

  1. Pyszna pasta.
    Smacznie podana.
    Lubię!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja robię podobnie,ale zamiast jogurtu dodaje oliwę z szalotki i oliwę EV. Do tego szczypiorek lub listki bazylii. Zresztą wkrótce mój przepis będzie na blogu, bo właśnie dziś retuszowałam zdjęcia.

    Z pozdrowieniami,

    Agata

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam dodatki do kanapek w postaci pasty, zapowiada się pysznie;)

    OdpowiedzUsuń

Bedzie mi bardzo milo, jesli zostawisz komentarz. Dziekuje! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly