niedziela, 26 maja 2013

Brokuły gotowane na parze z serem feta, płatkami migdałów i oliwą truflową




Skladniki:

250g rozyczek brokula

100g sera feta

garsc platkow migdalow

sol morska

pieprz

lyzka oliwy truflowej

szczypta mielonego imbiru


Brokuly myjemy, odcinamy liscie i lodyge, zostawiajac jedynie rozyczki. Ukladamy w naczyniu do gotowania na parze. Do garczka wlewamy wode, solimy i dodajemy imbir. Wode zagotowujemy i umieszczamy nad garczkiem naczynie do gotowania na parze. Gotujemy okolo 15-20 minut. Nastepnie brokuly przelewamy bardzo zimna woda i przekladamy do miseczki. Dodajemy pokrojony w kostke ser feta oraz migdaly. Polewamy oliwa, doprawiamy sola i pieprzem i mieszamy.


4 komentarze:

  1. ostatnio zakochałam się w serze feta, potrafię nawet wyjadać go łyżkami :) Twoja sałatka najprawdopodobniej zagości niedługo na moim stole :)

    OdpowiedzUsuń
  2. jadłam dzisiaj brokuły na kolację :) połączenie ich z płatkami migdałów jest genialne ! zwłaszcza, jeśli uprażymy migdały

    OdpowiedzUsuń
  3. kocham brokułu, mogłabym jeść je co dzień!
    Sałatki z nimi tez ubóstwiam, ale takiej wersji jeszcze nie znałam-mniam!

    OdpowiedzUsuń

Bedzie mi bardzo milo, jesli zostawisz komentarz. Dziekuje! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly