niedziela, 26 maja 2013
Brokuły gotowane na parze z serem feta, płatkami migdałów i oliwą truflową
Skladniki:
250g rozyczek brokula
100g sera feta
garsc platkow migdalow
sol morska
pieprz
lyzka oliwy truflowej
szczypta mielonego imbiru
Brokuly myjemy, odcinamy liscie i lodyge, zostawiajac jedynie rozyczki. Ukladamy w naczyniu do gotowania na parze. Do garczka wlewamy wode, solimy i dodajemy imbir. Wode zagotowujemy i umieszczamy nad garczkiem naczynie do gotowania na parze. Gotujemy okolo 15-20 minut. Nastepnie brokuly przelewamy bardzo zimna woda i przekladamy do miseczki. Dodajemy pokrojony w kostke ser feta oraz migdaly. Polewamy oliwa, doprawiamy sola i pieprzem i mieszamy.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
ostatnio zakochałam się w serze feta, potrafię nawet wyjadać go łyżkami :) Twoja sałatka najprawdopodobniej zagości niedługo na moim stole :)
OdpowiedzUsuńciesze sie :) mam nadzieje, ze bedzie smakowala
Usuńjadłam dzisiaj brokuły na kolację :) połączenie ich z płatkami migdałów jest genialne ! zwłaszcza, jeśli uprażymy migdały
OdpowiedzUsuńkocham brokułu, mogłabym jeść je co dzień!
OdpowiedzUsuńSałatki z nimi tez ubóstwiam, ale takiej wersji jeszcze nie znałam-mniam!