Składniki na
ciasto:
200g maki
orkiszowej
100g masla
20 g cukru
brazowego
1/3 szklanki zimnej wody
Wszystkie
składniki mieszamy i zagniatamy ciasto. Wkładamy na kilkanaście minut do
zamrażarki. Formę do tarty smarujemy masłem lub olejem i wykladamy rozwalkowanym ciastem. Pieczemy 25 minut w 180
stopniach.
Składniki na mus:
300ml smietany
kremówki
3 tabliczki
czekolady deserowej
200g
maltesers(uzylam ciemnych i białych)
Gdy spod tarty
juz wystygnie czekoladę rozpuszczamy w rondelku lub w kapieli wodnej. Studzimy.
Smietane ubijamy na sztywna masę a następnie mieszamy z czekolada. Wykładamy na
spod tarty i wkładamy na kilka godzin do lodówki. Po upływie godziny możemy juz
na wierzchu ulozyc maltesers.
ojej.. nieźle! ;D
OdpowiedzUsuńszaleństwo! :D
OdpowiedzUsuńtroche ze mnie masochistka zeby cos takiego na diecie robic :D
Usuńale fajna, a mi sie tak bardzo wlasnie chce czegos slodkiego !!!
OdpowiedzUsuńja sie nie moglam powstrzymac i zjadlam kilka maltesersow :D kurcze, musisz jakis piekarnik dorwac w takim razie :)
UsuńOdlotowa ta Twoja tarta. Wygląda bosko!!!
OdpowiedzUsuńdzieki Magda :)
Usuń