składniki:
bagietka lub chleb
pelnoziarnisty
1 pomidor
odrobina salaty
lodowej
majonez domowy lub
niskotluszczowy
pieprz
sol
ocet
maslo
Kromki chleba lub bagietki smarujemy masłem lub oliwa z oliwek i kładziemy na każdej z nich pomidora. Zapiekamy 10 minut w piekarniku. Gotujemy wodę z odrobina octu do momentu, az zacznie bulgotać. Rozbijamy skorupkę i wrzucamy bardzo delikatnie jajko do gotującej się wody. Gotujemy jajka przez dokładnie dwie minuty i pojedynczo. Gotowe grzanki posypujemy pokrojona w drobne paski salata i kładziemy na nie jajko. Smarujemy je sosem przygotowanym z awokado, majonezu, soli i pieprzu. Nic prostszego, a jakie pyszne :) Do takich grzanek świetnie będzie pasował rowniez bekon lub grzyby.
kurczę.. a ja nie umiem robić jajek w koszulkach :( A twoje tak pięknie wyglądają!
OdpowiedzUsuńAle przeciez to nic skomplikowanego :) Musisz tylko trzymac sie czasu i zrobic to delikatnie ;)
UsuńKarolina twoje dania nie dosc ze sa na pewno pyszne to szczerze zachwycaja sposobem podania ! Super!
OdpowiedzUsuńDziekuje,az milo mi sie zrobilo :)) Ty masz za to super pomysly (mimo braku piekarnika!) I ladne zdjecia:) nie zebym ci slodzila ;)
UsuńMój ulubiony sposób na podanie jajek! Pyszności przygotowałaś.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
Bardzo dziekuje :))
Usuń