Skladniki:
200g lososia
wedzonego
lyzka kolorowego
pieprzu w ziarenkach
lyzeczka majonezu
na bazie jogurtu
odrobina bialego
wina wytrawnego
dwa male ogorki
korniszone lub lyzka kaparow
jedna spora
szalotka
kropla tabasco
sol morska
Szalotke i ogorka
pokroic bardzo drobno i wlozyc do miseczki. Dodac pokrojonego bardzo drobno
lososia i rowniez dodac do miski. Wlac wino, majonez oraz tabasco, dodac
pieprzu i oproszyc sola. Dokladnie wymieszac i przelozyc do szklanek lub
kieliszkow. Przed podaniem potrzymac jakis czas w lodowce.
Taki tatar jest zdecydowanie dla mnie ;) Pięknie podany! Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńdziekuje :) Pozdrawiam Cie cieplo !
UsuńTaki tatar to zdecydowanie moje smaki, mniam
OdpowiedzUsuńO! I to jest właśnie coś dla mnie. Dobra alternatywa, ponieważ typowego tatara nie jem.
OdpowiedzUsuńTartar jakoś dziwnie mi się kojarzy i w mózgu zakodowane mam "niesmaczne".. ale to przybranie tak okazuje to danie w swej boskości, że nie mogę;) Pięknie podane!
OdpowiedzUsuńDziekuje :)) taki z wedzonego lososia moze bys polubila, bo jest zupelnie inny w smaku niz ten z surowego miesa czy ryby :)
Usuńz chęcią wypróbuję ten przepis, wydaje mi się smakowity, ale nigdy nie próbowałam, w ogóle mam ochotę na rybkę ostatnio :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Monika
Mm to zdecydowanie propozycja dla mnie. Uwielbiam tatar z łososia, a ten zapowiada się fantastycznie :)
OdpowiedzUsuńdziekuje :))
OdpowiedzUsuńPieknie podane :) !
OdpowiedzUsuń