środa, 9 stycznia 2013

Tatar z wędzonego łososia z kolorowym pieprzem










Skladniki:
200g lososia wedzonego
lyzka kolorowego pieprzu w ziarenkach
lyzeczka majonezu na bazie jogurtu
odrobina bialego wina wytrawnego
dwa male ogorki korniszone lub lyzka kaparow
jedna spora szalotka
kropla tabasco
sol morska




Szalotke i ogorka pokroic bardzo drobno i wlozyc do miseczki. Dodac pokrojonego bardzo drobno lososia i rowniez dodac do miski. Wlac wino, majonez oraz tabasco, dodac pieprzu i oproszyc sola. Dokladnie wymieszac i przelozyc do szklanek lub kieliszkow. Przed podaniem potrzymac jakis czas w lodowce.

10 komentarzy:

  1. Taki tatar jest zdecydowanie dla mnie ;) Pięknie podany! Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Taki tatar to zdecydowanie moje smaki, mniam

    OdpowiedzUsuń
  3. O! I to jest właśnie coś dla mnie. Dobra alternatywa, ponieważ typowego tatara nie jem.

    OdpowiedzUsuń
  4. Tartar jakoś dziwnie mi się kojarzy i w mózgu zakodowane mam "niesmaczne".. ale to przybranie tak okazuje to danie w swej boskości, że nie mogę;) Pięknie podane!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziekuje :)) taki z wedzonego lososia moze bys polubila, bo jest zupelnie inny w smaku niz ten z surowego miesa czy ryby :)

      Usuń
  5. z chęcią wypróbuję ten przepis, wydaje mi się smakowity, ale nigdy nie próbowałam, w ogóle mam ochotę na rybkę ostatnio :)
    Pozdrawiam
    Monika

    OdpowiedzUsuń
  6. Mm to zdecydowanie propozycja dla mnie. Uwielbiam tatar z łososia, a ten zapowiada się fantastycznie :)

    OdpowiedzUsuń

Bedzie mi bardzo milo, jesli zostawisz komentarz. Dziekuje! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly